Haartrimmer of tondeuse kopen? De beste merken vergelijken.

Haartrimmer of tondeuse kopen? De beste merken vergelijken.

Op zoek naar een goede haartrimmer, tondeuse of neus- en oortrimmer? We zetten de beste merken op een rij en leggen je de voor-en nadelen hiervan uit.

Verschillende soorten trimmers en tondeuses op een rij

Ken je het verschil tussen een trimmer en tondeuse al? Een trimmer gebruik je voor het bijwerken van je haar. Het betreft hier de haren in de nek, de bakkebaarden of de randjes bij de oren. Met een trimmer snijd je korte lengtes. Een tondeuse beschikt over een krachtige motor en is geschikt om langer of dik haar mee af te scheren. Er zijn verschillende tondeuses en trimmers verkrijgbaar. We zetten alle verschillende soorten op een rij, inclusief opzetstukjes en snijmessen.

 

Wahl Super TaperWahl Super Trimmer 32mmWahl Opzetkam Super TaperWahl Snijmes All in One

 

Tondeuses en complete sets

Een tondeuse is naast de kappersschaar het meest onmisbare instrument voor professionele kappers. Gelukkig zijn deze nu ook verkrijgbaar voor particulieren. De elektrische tondeuse geeft altijd voldoende kracht, op welke manier je ook scheert, zoals de Wahl Super Taper; wereldwijd de #1 tondeuse. Kies je voor een draadloos model, dan beschik je ook nog eens over de nodige bewegingsvrijheid, zoals de Wahl Super Taper Cordless.

 

De juiste tondeuse heeft een verstelbaar snijblad en is voorzien van verschillende opzetkammen. De beste merken tondeuses zijn die van Wahl of Moser. Deze merken richten zich op de professionele kapperszaken, maar leveren ook aan particulieren.

 

Een complete tondeuse set bestaat uit een krachtige tondeuse en handige trimmer. Deze set is ideaal voor de drukke kapperszaak, maar biedt ook thuis verschillende mogelijkheden voor het hele gezin. De meest uitgebreide tondeuse set is ook nog eens voorzien van haardroger en stijltang zoals de Moser NEO Set.

 

Tondeuse en Trimmer Sets

 

Trimmers: bekabeld en draadloos

Wat is er gemakkelijker dan op vakantie even snel de bakkebaarden bijwerken met een draadloze trimmer? Of na het knippen of scheren de haarranden mooi bijwerken met een professionele trimmer? Deze trimmers, ook weer van de merken Wahl en Moser, maken het verwisselen van het snijblad heel eenvoudig. De draadloze trimmer is na volledig opladen 45 tot 60 minuten te gebruiken.

 

Onder alle trimmers vind je de voordelig geprijsde instapmodellen met strakke snijbladen en krachtige motor, tot de meest professionele trimmer met quikchange- en high precision technologie. Deze laatste is ook zeer geschikt voor het bijwerken van gezichtsbeharing zoals een baard of snor.

 

Wahl Trimmer Moser Trimmer

 

Neus- en oortrimmers

Soms is (dons)haar wel erg zichtbaar in of buiten de neusgaten of oren. Met een neus- en oortrimmer verwijder je neus, -oor en donshaartjes zoals de Wahl Neustrimmer Triple Head Zilver . Daarnaast is de trimmer zeer geschikt voor het bijwerken van de wenkbrauwen of bikinilijn. Het meest praktische model werkt op batterijen, zodat deze overal mee naartoe te nemen is. De Wahl neustrimmer is een absolute aanrader: dit apparaat is licht en compact en voorkomt irritaties door op een zorgvuldige manier ongewenste haartjes te verwijderen.

 

Snijbladen en opzetstukjes

De meest professionele tondeuses en trimmers zijn voorzien van verwisselbare snijbladen. Dit is mogelijk met de Wahl en Moser tondeuses en trimmers. Speciaal voor deze modellen zijn er snijbladen of scheerkoppen met een kniplengte van 0,4 tot 3 millimeter verkrijgbaar. Kies je voor een snijkop met diamond carbon achtige coating zoals de Wahl Beretto Black Stealth Snijmes, dan ben je verzekerd van een uitstekende kwaliteit en lange levensduur. Opzetstukjes zijn verkrijgbaar van 1,5 tot 25 millimeter.

 

Wahl Snijbladen Moser SnijbladenWahl Opzetkammen Moser Opzetkammen

 

Tondeuse en trimmer onderhoud

Goed onderhoud van de snijmessen of scheerkoppen is belangrijk. Door het snijmes regelmatig te oliën blijf deze soepel lopen. Reinig na ieder gebruik het snijmes. Met een opzetkam is het niet nodig om van scheerkop te verwisselen. 

 

Wahl Tondeuse en Trimmer Onderhoud

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.