Zelf je haar blonderen of bleken: dit is wat je moet weten.

Zelf je haar blonderen of bleken: dit is wat je moet weten.

Ga zelf aan de slag en maak je haar tot 7 tinten lichter. Hierbij kies je voor professionele blonderingsproducten. Lees hoe blonderen werkt en hoe je dit aanpakt.

Haar blonderen, hoe werkt dat?

Blond is een populaire haarkleur en zorgt voor een zachte uitstraling. Om het haar lichter te maken wordt gebruik gemaakt van speciaal blondeermiddel. Donker haar blonderen is moeilijker dan licht haar, daarom moet er gekozen worden voor de juiste producten. Met de juiste blonderings- en ontkleuringsmiddelen krijgt het haar niet alleen een lichtere tint, ook wordt het voorzien van de beste verzorging.

 

Zo werkt het blonderen van je haar

In professionele blondeerproducten zit standaard een ontkleuring. Voor licht haar is dit voldoende, maar dit is niet het geval wanneer je van donker haar naar honingblond of lichtblond wilt. Maak je geen gebruik van ontkleuring, dan is de kans groot dat het eindresultaat een oranje tot rode kleur wordt. In sommige gevallen kan er zelfs een blauwe gloed verschijnen. Voorkom beginnersfouten en kies vooral bij donker haar eerst voor ontkleuren, ook wel bleken genoemd. Hierbij dringt het bleekmiddel de haarschacht in en drijft de kleurmolécules uiteen. Het haar wordt zichtbaar lichter.

 

Blonderen met blondeerpoeder

Kies altijd voor professioneel blondeerpoeder. Dit bevat ingrediënten voor een sterke tot zeer sterke ontkleuring. Bovendien bevat het keratine of andere stoffen die het haar en de hoofdhuid minimaal belasten.

 

Om ongewenste geeltinten te minimaliseren, is het aan te raden om een product als Schwarzkopf Blond Cool Lift aan het blondeerpoeder toe te voegen. Dit product voorkomt geeltinten, geeft een extra blond resultaat en versterkt de haarvezels. Voor het extra verwijderen van ongewenste geeltinten na het blonderen, was het haar met een anti-geel shampoo zoals de KIS No-Yellow Shampoo.

 

Het haar tot 7 tinten lichter maken

Vooral met donker haar is het soms lastig om het haar echt lichter te maken. Alleen professionele producten kunnen dit bereiken, terwijl het haar toch optimaal verzorgd wordt. Voor het blonderen van donker haar is het aan te raden een extra sterke blondeerpoeder te gebruiken als KIS Snowwhite Bleach Blondeerpoeder. Elk blonderingsmiddel is weer anders. Het is daarom aan te raden om het ontkleuringsmiddel eerst op een klein stukje te testen. Zo kun je bekijken hoe het haar op dit product reageert.

 

Bekende merken blonderingsmiddelen zoals Wella, GoldwellSchwarzkopf, L’Oréal of KIS maken het haar tot 7 tinten lichter. Het resultaat is in 10 tot 15 minuten zichtbaar, afhankelijk van het gekozen product is deze geschikt voor het gehele haar of voor het creëren van highlights.

 

Blondeerpoeder of blondeercrème

Bij de zoektocht naar blondering en ontkleuring is er een keuze tussen blondeerpoeder of blondeercrème. Beide producten maken het haar enkele tinten lichter en zijn geschikt voor verschillende blondeertechnieken. Door de toevoeging van verzorgende ingrediënten wordt het haar zo min mogelijk belast. Blondeercrème heeft een milde werking en is geschikt wanneer je tijdens het verven veel in aanraking komt met de hoofdhuid. Blondeerpoeder biedt een maximum oplichting van het haar. Hiermee bereik je mooie blondeffecten met een natuurlijke uitstraling. Blondeerpoeder is op verschillende manieren met waterstof 3% of 6% te mengen, zodat een gladde of stevige structuur wordt bereikt.

 

Na het blonderen is een intensieve verzorging onmisbaar. Dit begint met het spoelen met koud water, waardoor de haarschubben sluiten. Een conditioner ondersteunt het haar en beschermt het tegen schadelijke invloeden. Hiervoor zijn er speciale lijnen zoals de Goldwell StyleSign Blondes & Highlights verzorgingslijn voor blond (geverfd) haar.

 

Wil je meer weten? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op via +31 (0)88-88 000 00 of [email protected].

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.