Stijltang kopen: weet waar je op moet letten

Stijltang kopen: weet waar je op moet letten

Een stijltang geeft je de perfecte uitstraling. Ga alleen voor een goed merk, zodat je haar goed beschermt wordt én perfect in model zit.

Stijltang kopen, welke heb ik nodig?

Heb je licht golvend of pluizend haar en wil je een keer iets anders, dan biedt de stijltang je verschillende mogelijkheden. Creëer een strakke look met een professionele stijltang. Bij het kopen van dit apparaat moet je rekening houden met een aantal praktische zaken. Weet jij al welke stijltang je moet kiezen?

 

Kapperssale Stijltangen Categorie

 

Stijltang met keramische of titanium platen

Gebruik je de stijltang meerdere keren per week, ga dan voor een model met keramische of titanium platen. Doordat deze stijltangen de warmte goed verdelen, komt dit de gezondheid van je haar ten goede. Bovendien wordt je haar een stuk minder statisch en ziet het er mooi glad uit. De BaByliss Pro Ultra Sonic Cool Stijltang is voorzien van keramische elementen en bevat maar liefst 5 regelbare temperatuurstanden.

 

Temperatuur aanpassen

Voor fijn en dun haar is een temperatuur van 180 graden meer dan voldoende. Dit geldt ook voor geverfd of beschadigd haar, waarbij het haar extra kwetsbaar is die dik of stug haar kan een temperatuur van 220 graden aan. Goedkopere stijltangen hebben geen regelbare temperatuur. Kies altijd voor een stijltang met instelbare temperatuurregeling, bij voorkeur tussen de 180-230 graden. De WAHL stijltang uit de serie CuteK Professional warmt niet alleen in 30 seconden op, ook is de temperatuur in te stellen van 150- 230 graden.

 

De stoom stijltang is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Deze stijltang hydrateert het haar zodat het niet uitdroogt. Daarnaast heeft het een verzachtende werking en geeft het extra glans aan het haar. De Ultrasonic Cool Mist stijltang van BaByliss Pro bevat een waterreservoir en verschillende functies voor een diepgaand resultaat.

 

Steil haar of krullen

Een stijltang kopen is niet alleen geschikt voor het creëren van een stijl kapsel, ook maak je hier perfecte krullen mee. Hiervoor neem je een lok haar vlakbij de haarwortels en maakt met de stijltang een lichte draaibeweging. Houd deze beweging even vast en laat dan weer los. Gebruik vooraf een stylingproduct op droog haar, bijvoorbeeld een verzorgende mousse. Zo blijft het gekruld haar nog beter zitten.

 

De Ultra Curl Stijltang van BaByliss Pro is zeer geschikt voor het maken van mooie krullen. De stijltang geeft een constante en geleidelijke hitte en is voorzien van indicator lampjes. Hierdoor zie je precies wanneer de stijltang op de juiste temperatuur is. Dankzij de EP-technologie gaat het stylen met de BaByliss Pro een stuk gemakkelijker. Bovendien laat het zichtbaar minder schade aan het haar achter.

 

Gebruik van hittebestendige producten

Berg de stijltang op in een hittebestendige etui, die je tevens als onderlegger gebruikt. De stijltang kan erg heet worden, wat niet altijd even goed is voor je haar. Om haarschade te beperken gebruik je de stijltang alleen op volledig droog haar. Gebruik speciale hittebeschermende haarproducten zoals een serum, zoals de Goldwell Just Smooth Flat Marvel Serum, dat het haar tot in de puntjes beschermt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.