Kiezen uit professionele kappersscharen voor thuisgebruik.

Kiezen uit professionele kappersscharen voor thuisgebruik.

Met een echte kappersschaar knip jij de perfecte coupe. Uitdunnen, inkorten of opknippen, geen kappersschaar is hetzelfde. We zetten de verschillende scharen op een rij.

Alles over kappersscharen
De kappersschaar is het belangrijkste gereedschap voor de professionele kapper. Tegenwoordig zijn deze kappersscharen voor iedereen beschikbaar, zodat je zelf thuis het haar kan knippen, inknippen of bijwerken. Het is hierbij wel belangrijk om te kiezen voor de juiste kappersschaar. Zo zijn er knipscharen met twee snijbladen met en zonder microvertanding. De coupeschaar of uitdunschaar heeft weer een heel andere functie. We leggen je alles uit over kappersscharen.

Waar gebruik je de kappersschaar voor?
Je koopt een kappersschaar met een duidelijk doel. Omdat niet elke kappersschaar hetzelfde is, is het belangrijk om eerst te bekijken waar je de schaar voor nodig hebt. Ook een aantal andere zaken zijn heel belangrijk. Vraag jezelf het volgende af:

 

  •   • Wil ik knippen, uitdunnen of opknippen?
  •   • Ga ik grof of gedetailleerd te werk?
  •   • Ben ik beginner of gevorderd?
  •   • Ben ik links of rechtshandig?
  •   • Hoe belangrijk is kwaliteit?


Kappersschaar voor knippen of bijwerken
Wil je puntjes knippen, contouren bijwerken of inknippen, dan heb je een knipschaar zonder grove vertanding nodig. Een kappersschaar met microvertanding is meer geschikt voor beginners; je ervaart hier meer grip mee. Scharen van het merk Takumi zijn zeer geschikt voor het bijwerken van alle kapsels. Deze hebben een offset design. De kappersschaar is volledig aangepast aan de positie van de hand. Hierdoor werk je op een ergonomisch verantwoorde methode en verminder je de kans op lichamelijke klachten.

 


Uitdunnen of opknippen van het haar
Bij mensen met dik haar is het soms beter om dit uit te dunnen. Hiervoor is de coupeschaar de meest geschikte kappersschaar. Deze scharen zijn herkenbaar aan de snijbladen, waarvan er één is uitgevoerd met grove vertanding. De Takumi coupeschaar is verkrijgbaar in twee varianten: de 4-star en 5-star. Het verschil zit hem in de kwaliteit, die bij de 5-star beter is. Toch zijn alle coupescharen van Takumi gemaakt van het allerbeste Japanse staal.

De coupeschaar is ook zeer geschikt voor het opknippen en inkorten van een kapsel. Dankzij het slijpblad met vertanding werk je op een precieze manier. Wil je alleen uitdunnen, dan kom je uit bij een effileerschaar met vertanding op beide snijbladen. Dit type schaar wordt binnen de kapperswereld weinig gebruikt.

 



Het gebruik van een kappersmes
Een kappersmes of nekmes is zeer geschikt voor het verwijderen van gezichtsbeharing zoals een baard. Ook werkt het uitstekend om de haren in de nek te scheren. Het kappersmes levert precisiewerk, mits je voor de juiste kwaliteit gaat. De Takumi Styling Razor zorgt voor een fijne en mooie afwerking. Dankzij de gekartelde mesjes snij je niet in de huid en kun je op een veilige manier werken.

Keuze van het merk kappersschaar
Naast het type kappersschaar, geschikt voor links- of rechtshandigen, is ook de keuze van het merk belangrijk. Steeds meer professionele kappers kiezen voor Takumi: kappersscharen en kappersmessen van sterk Japans staal. Deze scharen worden door ervaren vakmensen met de hand gemaakt. Het speciaal ontwikkeld verzonken schroefsysteem voorkomt dat het haar tijdens het knippen verstrikt raakt in de schaar. De vaste pinksteun biedt een nog betere werkhouding. Het merk Takumi staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.